Seko saviem sapņiem!

2. maijā Ventspils 1. ģimnāzijas 10. a klases skolēniem tika demonstrēta īsfilma „Zaļais pipars”2. Tā ir īsfilma, kuras mērķis ir iedvesmot jauniešus nebaidīties no saviem sapņiem un sniegt praktiskus padomus veiksmīgas karjeras veikšanai. Pasākuma organizatori vēlējās uzburt neformālu un ērtu atmosfēru, tāpēc jaunieši filmu skatījās, sēžot uz spilveniem.

Filmu „Zaļais pipars” ir uzņēmis Rīgas Tehniskās universitātes Karjeras centrs, piedaloties Latvijas vadošajiem uzņēmējiem, mūziķiem, aktieriem un vadošajiem personāla speciālistiem. Filmas otrā daļa ir iznākusi š.g. aprīlī, un abas šīs filmas var noskatīties internetā, un ir ieteicamas ikvienam, kurš domā par savu profesiju un ceļu nākotnē.

Pirms filmas demontrēšanas jauniešiem tika uzdots jautājums „Kurš no jums jau zina, ko darīs pēc skolas beigšanas?” un roku pacēla tikai 3 no 20 skolēniem. Diemžēl, šī ir ļoti izplatīta problēma jauniešu vidū. Nereti ir sastopams jaunietis, kurš jau mācas vidusskolā, taču pats nezina kāpēc, un nav atklājis sevī talantu vai baidās izmēģināt ko jaunu vai darīt to, kas patīk un attīstīt savu hobiju.

„Man šī filma ļoti patika, jo tā bija izglītojoša. Es gribētu zināt, ko es gribu darīt nākotnē, taču es to vēl nezinu. Ir jāseko saviem sapņiem un šī filma man to palīdz saprast,” teica viens no jauniešiem R. Reimanis, „ja Tu ticēsi, tad Tu arī varēsi!”

„Jaunieši bija atsaucīgi un viņiem pasākums patika, jo tā vietā, lai ierasti sēdētu pie galdiem, viņi bija ērti iekārtojušies uz spilveniem.” teica viens no pasākuma organizatoriem I. Uhaņs.

Pasākuma organizatori ir 3 jaunieši, kuri satikās projektā „Apetīte rodas ēdot”. Jauniešu uzdevums bija noorganizēt pasākumu par tēmu „uzņēmējdarbība” un vienīgais viņu sākuma kapitāls bija 27 spilveni. Tā arī jaunieši nolēma vienkārši, ērti un izglītojoši atpūsties kopā ar citiem jauniešiem pēc saspringtās mācību dienas.

Projekts „Apetīte rodas ēdot” tiek organizēts ES programmas „Jaunatnes darbībā” 1.2 apakšprogrammas „Jauniešu iniciatīvas” ietvaros. Projekta kopējais finansējums ir 5018 EUR, no kuriem 4088 EUR ir Eiropas Savienības sniegtais finansējums. Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Papildus informācija: Anete Heiberga

e-pasts: [email protected]

tālrunis: 28853879

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *