Tiks svinēti Ventspils pilsētas svētki 700+30

Ventspils pilsēta – ziedoša un skanīga, šogad atzīmē savu 730. jubileju. Svētku notikumi plānoti no 31. jūlija līdz 2. augustam ar galvenajiem pasākumiem 1. augustā. Svētku norises paredzētas vairākās vietās pilsētā – Lielajā laukumā, Reņķa dārzā, Vecpilsētas tirgus laukumā, Rātslaukumā, Piejūras brīvdabas muzejā un citur.

Gan dienas un vakara koncerti Reņķa dārzā, gan domes priekšsēdētāja uzruna un uguņošana tiks translēti tiešraidē uz LED ekrāniem Reņķa dārzā un Lielajā laukumā, kā arī internetā.

Pasākuma kulminācijā, pēc vakara koncerta Reņķa dārzā, tiks izrādīta ”Ventspils 700+30” filma, kurai sekos domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga svētku uzruna. Programmas noslēgumā – svētku uguņošana vairākās vietās pilsētā vienlaicīgi.

Sestdiena, 1. augusts – svētku notikumi:

Plkst. 12.30 – 16 DIGITĀLIE SVĒTKI Lielajā laukumā

Ar Digitālajiem svētkiem Ventspils kā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020 atzīmē Starptautisko Jaunatnes dienu. Bērniem, jauniešiem, kā arī citiem interesentiem būs iespēja pavadīt aizraujošu pēcpusdienu, baudot daudzveidīgu, izglītojošu un informatīvu pasākumu programmu.

Svētki šogad tiek veltīti Ventspilī topošajam Zinātnes un inovāciju centram, tāpēc aktivitātes būs vēl daudzveidīgākas nekā līdz šim, saistītas arī ar zinātni un izgudrojumiem. Notiks radošas darbnīcas, būs iespēja vērot zinātnes šovus un tehnoloģiju paraugdemonstrējumus, spēlēt tehnoloģiju spēles, iepazīstot to attīstību līdz mūsdienām, piedalīties robotu skolā, iegrimt virtuālajā realitātē, uzņemt īpašos momentfoto par piemiņu no svētkiem un daudz citu aktivitāšu.

Svētkos varēs piedalīties arī virtuāli, jo tiks nodrošināta tiešraide internetā no jauniešu telts.

Detalizētāku svētka programmu meklē ventspils.lv portālā