Aizvadīta Ventspils pilsētas Popiela 2014

IMG_8701Piektdien, 2014. gada 11. aprīlī, plkst. 18:00 Ventspils Jaunrades namā, lielajā zālē norisinājās tradicionālā Ventspils pilsētas  „Popiela 2014”. Pasākumu organizēja Ventspils Jaunrades nama jauniešu kluba „Knaģis” jaunieši.

Pilsētas Popielā piedalījās ap 200 skolēnu no vairākām Ventspils vispārizglītojošām skolām –Ventspils Centra sākumskola, Ventspils 1.ģimnāzija, Ventspils 1.pamatskola, Ventspils 6.vidusskola, Ventspils 4.vidusskola un Ventspils vakara vidusskola. Visi priekšnesumi bija ļoti krāšņi un skolēni bija parūpējušies, lai tie būtu sagatavoti  līdz sīkākajām detaļām. Visi dalībnieki tika vērtēti trīs klašu grupās, un tos vērtēja gan skatītāji, gan žūrija, kuras sastāvā bija – DJ Mārtiņš Makreckis, biedrības „Ventspils Jauniešu dome” valdes loceklis Emīls Anškens un  Ventspils Jaunrades nama pedagogi –  ģitārspēles skolotājs Elgars Jaunskalže, deju studijas „Skorpions” vadītāja Inga Spodiņuka un modes studijas „DIVIA” skolotāja Anita Apsīte.  Šogad Popielu apmeklēja aptuveni 500 skatītāju un gandrīz visas biļetes tika izpirktas jau iepriekšpārdošanā Ventspils Jaunrades nama kasē.

Dāvanu kartes, diplomus un saldumus  ieguva katras klašu grupas 1. vietas ieguvēji, bet visi pārēji dalībnieki par piedalīšanos saņēma Pateicības rakstu un saldus pārsteigumus.

1.–4. klašu grupā uzvarēja Ventspils 2.vidusskola ar Arash and Aysel  dziesmu „Always” un no Ventspils Jaunrades nama saņēma 30 eiro vērtu dāvanu karti. 5.–9. klašu grupā labākā izrādījās Ventspils Centra sākumskolas 6.klase ar grupas Outcast  izpildīto dziesmu „Hey ya , kuriem Ventspils Jaunrades nams dāvāja dāvanu karti 40 eiro vērtībā. 10. –12.klašu grupā godpilno 1.vietu un arī Skatītāju simpātiju ieguva Ventspils 2. vidusskola ar  dziesmu „Candyman”, kuru izpilda Christina Aguilera. No Ventspils Jaunrades nama viņi saņēma 50 eiro dāvanu karti un gardu kliņģeri kā Skatītāju simpātija. Šogad savu simpātiju noteica arī biedrība „Ventspils Jauniešu dome”, kura saviem favorītiem dāvāja vitamīniem bagātu balvu – augļu grozu. Tā kā viens no biedrības uzdevumiem ir veicināt skolēnu sadarbību un spēju strādāt komandā, viņi par savu simpātiju izvēlējās  Abraham Mateo izpildīto dziesmu „Senorita”, jo šajā priekšnesumā  piedalījās dalībnieki no vairākām skolām – Ventspils 2., 3., 5. un vakara vidusskolas.

Kamēr žūrija izvērtēja rezultātus, skatītājus priecēja moderni deju priekšnesumi, par kuriem parūpējās deju studijas „Skorpions” un  „Glamorous”, kā arī 2.vidusskolas skolnieks  Dmitrijs Bažanovs. Šogad kā nebijis pārsteigums arī  bija nodrošinātā tiešraide Ventspils Jaunrades nama telpās, lai dalībnieki priekšnesumu laikā varētu sekot līdzi tam, kas notiek uz skatuves lielajā zālē. Vēlāk šos ierakstus viņiem būs iespēja saņemt savā īpašumā.

Galeriju skaties šeit