Galvenajā bibliotēkā atklās izstādi «0110», atklāšana 1.jūlijā

No 1. jūlija Galvenajā bibliotēkā būs skatāma Ventspils fotokluba KAKTUSS fotoizstāde ''0110'', kas ir kā variācijas par mūsdienu komunikāciju. Darbus ir sagatavojuši seši fotomākslinieki, katrs atspoguļojot savu redzējumu.

Izstādē iekļauti darbi, kas mudinās aizdomāties par sarunu, domas lidojuma, tehnikas un cilvēciskās saskarsmes būtību un saistošajām izpausmēm. Izstādē piedalās Agnese Pastare, Krists Kūla, Gints Dreifogels, Laura Roze, Ilze Ozola un Santa Atte.

Izstāde ''0110'' ir radīta 2019. gadā, tā jau ir bijusi skatāma Ventspils Augstskolas bibliotēkā, ir apceļojusi Kuldīgu, Liepāju un Talsus un ieguvusi labus vārdus un vērtīgas atziņas no daudziem fotomāksliniekiem.

Silvija Danelsone, kas ir gan fotomāksliniece, gan lektore dažādos vietēja un starptautiska līmeņa pasākumos un semināros, savā recenzijā raksta: ''Tas bija fantastiski, ka tik īsā laika periodā klubs var parādīt savu pirmo izstādi. Tēma ir ļoti aktuāla, jo mūsu ikdienas komunikācija kļūst aizvien virtuālāka. Vai mēs redzam un dzirdam viens otru? Kā mēs komunicējam viens ar otru? Vai neesam pazaudējušies šajā tehnoloģiju pasaulē? Darbus izstādei autori ir atlasījuši paši. Arī izstādes noformējumu izdomājuši paši. Tas bija ļoti drosmīgi – pašiem uz savu galvu, nekonsultējoties ar pieredzes bagātākiem kolēģiem, izstāžu kuratoriem, izveidot savu pirmo izstādi. Man patīk jauno autoru degsme un drosme.''

Izstādes atklāšanas dienā, 1. jūlijā plkst. 18.30 Galvenajā bibliotēkā notiks arī tikšanās ar darbu autoriem.