Ventspils jaunieši iegūst 2. vietu skolēnu mācību uzņēmumu konkursa finālā

Ventspils skolēnu mācību uzņēmums “LYL” ieguvis 2. vietu vidusskolas grupā Junior Achievement Latvia īstenotajā skolēnu mācību uzņēmumu programmas konkursa finālā. Pasākums klātienē un ar tiešraidi internetā notika, otrdien, 16. jūnijā, Rīgā.

Mācību uzņēmumā "LYL" sadarbojas Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēns Konstantīns Gļaņenko un Ventspils 2. vidusskolas skolēns Daniels Jansons. Jaunieši ražo lukturus, kurus makšķernieki var iegremdēt ūdenī un ar gaismu pievilināt vairāk zivju.

Konkursa fināla pasākumā žūrija jauniešus vērtēja četru minūšu prezentācijā latviešu valodā uz lielās skatuves, klātesot arī skatītājiem zālē un interneta tiešraidē, produktu prezentējot stendu izstādē un individuālajās paneļintervijās, kur uz žūrijas komisijas jautājumiem bija jāatbild latviešu un angļu valodā.

Šis uzņēmums iepriekš guvis atzinību jau savas darbības pirmsākumos 2019. gada novembrī Ventspilī rīkotajā tirdziņā, iegūstot žūrijas balvu nominācijā “Uz zināšanām balstīts produkts”. Bet 2020. martā notikušajā Latvijas mēroga mācību uzņēmumu tirdziņā Rīgā iegūta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras simpātiju balva, bet žūrija jauniešus ierindoja starp pretendentiem uz balvu nominācijā “Inovatīva biznesa ideja”.

Skolēnus konsultē skolotāji Anita Jozus un Oļegs Mihailovs. Palīdzību jauniešiem sniedza arī Ventspils Augstskolas inženieris Pēteris Bitāns, Ventspils Biznesa atbalsta centrs un Ventspils Digitālais centrs.

Pasākuma laikā tika godināti arī konkursa “Gada uzņēmējdarbības skolotājs 2020” nominanti. Savukārt konkursa uzvarētāja titulu ieguva Ventspils 2. vidusskolas skolotājs Oļegs Mihailovs.

Šogad Latvijā kopumā reģistrēti 1200 mācību uzņēmumi. Ventspils skolas šajā programmā katru mācību gadu pārstāvētas vidēji ar 40 uzņēmumiem, kuros kopā darbojas vairāk nekā 100 skolēni. Ventspils jaunieši jau ceturto gadu pēc kārtas ir pierādījuši savu veikumu, jo Ventspils ir bijusi pārstāvēta mācību uzņēmumu konkursa finālā: 2017. gadā ar diviem uzņēmumiem, 2018. gadā – viens uzņēmums, 2019. gadā – trīs uzņēmumi un iegūta 2. vieta pamatskolu grupā, 2020. gadā – viens uzņēmums ar iegūtu 2. vietu vidusskolu grupā.

Apsveicam visus ar veiksmīgo sezonas noslēgumu un ceram uz aktīvu darbību rudenī!