Ventspils jauniešu uzņēmums viens no labākajiem Latvijā

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Ventspils 2. vidusskolas kopējais skolēnu mācību uzņēmums (SMU) “LyL” iekļuvis starp desmit “Jauno uzņēmēju dienu 2020” finālistiem un piedalīsies Junior Achievement Latvia un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā fināla pasākumā Rīga, cīnoties par Latvijas labākā SMU titulu un tiesībām pārstāvēt valsti Eiropas finālā.

SMU pārstāv Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēns Konstantins Gļaņenko un Ventspils 2. vidusskolas skolēns Daniels Jansons, bet jauniešus konsultē pazīstamie Ventspils pedagogi un SMU konsultanti Oļegs Mihailovs un Anita Jozus. 

Starp pusfinālistiem bija divi Ventspils pilsētas pārstāvji – SMU “Bullroarer” un SMU “LyL”. Lai cīnītos par dalību finālā, jaunajiem uzņēmējiem bija jāsagatavo video par savu produktu. Žūrija novērtēja 20 pusfinālistu darbus un izvēlējās labākos no tiem.

SMU “Lyl” izveidotais video. 

Uzņēmums “Lyl” ražo lukturus makšķerniekiem, un arī iepriekš saņēmis atzinību par savu produktu, 2019. gada novembrī Ventspilī rīkotajā tirdziņā iegūstot žūrijas balvu nominācijā “Uz zināšanām balstīts produkts” un 2020. martā notikušajā Latvijas mēroga mācību uzņēmumu tirdziņā Rīgā saņemot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras simpātiju balvu.

Šogad Latvijā kopumā reģistrēti 1200 mācību uzņēmumi. Ventspils skolas šajā programmā katru mācību gadu pārstāvētas vidēji ar 40 uzņēmumiem, kuros kopā darbojas vairāk nekā 100 skolēnu. “Jauno uzņēmēju dienas 2020” norisināsies Rīgā 16. jūnijā, bet pasākumu būs iespējams vērot arī tiešraidē.

Vēlam veiksmi un izdošanos Ventspils jauniešiem!