PIESAKIES 4. LATVIJAS JAUNIEŠU ĪSFILMU UN FOTO FESTIVĀLAM!

4. Latvijas jauniešu īsfilmu un foto festivāls ir radošo un jauno režisoru, aktieru un fotomākslinieku konkurss, kurā tiek noteikta gada labākā īsfilma un fotogrāfija, ko pēc dažādiem vērtēšanas kritērijiem nosaka kompetenta žūrija.

Festivāla fināla filmu skate notiks 20. jūlijā, savukārt, festivāla norises vieta apzināti nemainīga – Iecava, tādējādi vēršot sabiedrības uzmanību kultūras attīstībai ne tikai lielpilsētās, bet arī reģionos.

Festivāla mērķis ir pulcēt vienuviet jaunos fotogrāfus un īsfilmu veidotājus, kas savstarpēji piedalās divās dažādās sacensībās – cīņā par labākās īsfilmas un labākās fotogrāfijas titulu.

Šis novatoriskā pasākuma koncepcija-fotogrāfi kopā ar filmu veidotājiem- nav nejauša, jo radošais redzējums abos gadījumos tiek tverts caur objektīva prizmu. Svarīgākais – kā Tu ļauj citiem saredzēt Tavu ideju.

Šādi reizē izklaidējoši, reizē izglītojoši festivāli ir lielisks veids, kā piesaistīt jauniešu interesi filmu un fotogrāfiju veidošanai, kā arī saturīgai brīvā laika pavadīšanai.

Festivālā uzmanība tiek vērsta uz amatieru veidotajām īsfilmām un fotogrāfijām, ar mērķi aicināt jauniešus no visas Latvijas piedalīties un parādīt savu talantu, publiski prezentējot savus darbus. Mākslas radīšanai, ne vienmēr ir vajadzīgi lieli finansiālie resursi – svarīga ir ideja un tās oriģinālā izpausme.

Festivāla laikā labākās fotogrāfijas un īsfilmas autors saņems īpašo GRAND PRIX statueti nominācijā „Labākā īsfilma/fotogrāfija 2013″. Pasākuma laikā tiek noteiktas arī skatītājiem un festivāla atbalstītājiem tīkamākās īsfilmas un fotogrāfijas, kā arī pasniegtas īpašās statuetes vairākās nominācijās, piemēram, labākais lomas tēlojums.

Festivālam pieteiktos darbus vērtēs kompetenta žūrija: kino un foto mākslas nozares profesionāļi, reizē – sabiedrībā zināmas personības.

Konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona, kas dzīvo Latvijā, vecumā no 12 līdz 29 gadu vecumam. Pieteikšanās jeb īsfilmu iesūtīšanas laiks – 1. 31.maijs.

3. Latvijas jauniešu īsfilmu un foto festivāls 2011.gada maijā norisinājās Iecavā, kur piedalījās jaunie kino veidotāji un fotogrāfi no Jelgavas, Aizputes, Olaines, Alojas, Rīgas, Jēkabpils, Daugavpils, Iecavas un Madonas. Žūrijā bija fotogrāfs Sergejs Kondrašins, režisors Mārtiņš Grauds un TV producente Adriana Roze.

Festivālu organizē biedrība „Iecavas Jauniešu padome”, pasākuma idejas autors ir programmas „Iespējamās Misijas” dalībnieks Bruno Bahs.

Festivāla NOLIKUMS un pieteikuma anketas pieejamas šeit: http://failiem.lv/u/ikzmojn.


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *