Notikusi jauniešu digitālā biznesa ideju un prototipu skate  

27. un 28. maijā starptautiskajā jauniešu uzņēmējdarbības projektā “DigiYouth” ar biznesa ideju un prototipu skati noslēdzās programmas otrais posms. Ventspils jaunieši kopā ar saviem ārzemju partneriem tiešsaistes pasākumā demonstrēja savas biznesa idejas un to prototipus.

24 komandu veikumu vērtēja žūrija, jauniešu “investoru” grupa no Zviedrijas, komandu mentori, kā arī paši dalībnieki. Žūrija kā labāko prezentāciju atzina komandai “IRB”, kuras sastāvā ir 3 jaunieši no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un 2 jaunieši no Vīlandes ģimnāzijas Igaunijā. Šīs komandas ideja ir par drošības risinājumu izstrādi uz lielceļiem, lai novērstu automašīnu un savvaļas dzīvnieku sadursmes.

Žūrijas balva “IRB” komandas jauniešiem ir ne tikai garda maltīte, bet arī īpaša tikšanās un konsultācija ar starptautiskā mērogā panākumus guvušu Igaunijas jaunuzņēmumu “Lingvist”.

Komandas aktīvi darbību atsāks rudenī, kad kopā ar skolotājiem un mentoriem darbosies pie savas biznesa idejas pārdošanas – apgūs mārketinga elementus, veidos reklāmas materiālus, gatavos prezentāciju biznesa pitch stilā noslēguma pasākumam. Plānots, ka noslēguma pasākums š.g. decembra sākumā notiks Ventspilī un klātienē jaunieši no visām projektā iesaistītajām valstīm varēs tikties, demonstrēt savu biznesa ideju prototipus, kā arī uzstāties žūrijas un citu interesentu priekšā.

Kopā pasākumā paredzētas 24 komandu uzstāšanās ar teju 130 dalībniekiem, kur dažādās variācijās apvienojušies Latvijas, Igaunijas un Somijas jaunieši. Starp viņu veidotajām biznesa idejām ir viedtālruņu aplikācijas karjeras izvēlei, valodu apguvei un profesionālās darbības uzsākšanai, ierīces cilvēku un dzīvnieku drošībai, risinājumi apkārtējās vides aizsardzībai, pakalpojumi psiholoģiskam atbalstam un vēl citi.

Jau informējām, ka projekts “DigiYouth” tiek īstenots kopš 2018. gada, un šobrīd norit jau tā 2. cikls, kurā 37 Ventspils jaunieši no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, 2. vidusskolas un 4. vidusskolas iesaistījušies 16 komandās. Skolēni ar skolotāju-konsultantu palīdzību strādā pie digitālās jomas biznesa ideju attīstības, veicot gan tirgus izpēti, gan veidojot prototipus – produktu vizualizāciju, simulāciju vai maketu formā, kā arī veidojot pārdošanas plānus, mārketinga materiālus un prezentāciju investoriem. Pie katras biznesa idejas strādā komanda, kurā apvienojušies vismaz 2 valstu skolēni. Sazināšanās starp komandas biediem notiek video sapulču formātā. Ventspils jauniešiem atbalstu sniedz arī Ventspils Digitālā centra un Ventspils Biznesa atbalsta centra speciālisti.

Projektu “DigiYouth” Latvijā īsteno Ventspils Izglītības pārvalde un Ventspils Jauniešu māja, bet to finansē Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma, kā arī Ventspils pašvaldība.