Tiešsaistes hakatonā “SportHack 2020 Latvija” meklēs risinājumus sporta jomas izaicinājumiem

No šī gada 21. līdz 23. maijam Latvijā notiks pirmais tiešsaistes hakatons, kas veltīts sporta industrijas izaicinājumiem.

Sākot ar 23. aprīli tiek aicināti pieteikties gan studenti, gan sporta jomas eksperti, kā arī citu nozaru pārstāvji. Dalībnieku uzdevums būs rast jaunus risinājumus, kas palīdzēs veiksmīgāk pārvarēt radušos krīzi, kā arī uzlabos sporta pieredzi sportistiem, treneriem un sporta līdzjutējiem. 23. aprīlī sāksies iknedēļas vebināri, kas palīdzēs sagatavoties hakatonam.

“Sports ir darbs, izklaide, veselība, aizraušanās un hobijs. Ne velti Latvijā ir 95 dažādu sporta veidu federācijas. Savukārt, hakatons ir lieliska iespēja apvienot daudzu cilvēku pieredzes, prasmes, sapņus un realizēt dažādus projektus sporta nozarē. Tiešsaistes formāts līdz minimumam samazina ierobežojumus dalībnieku sastāvam, taču saglabā sportisko izaicinājumu un neierobežotas iespējas izpausties,” stāsta viens no SportHack 2020 Latvija partneriem, Aigars Strauss, Latvijas Triatlona federācijas prezidents. 

Hakatona mērķis ir 48 stundu laikā radīt jaunas, inovatīvas idejas sporta jomā, novērtēt idejas biznesa potenciālu un izveidot starpdisciplināras komandas, kas spēj šīs idejas realizēt dzīvē. Jebkurš cilvēks ar svaigām, pat ambiciozām un vēl neattīstītām idejām ir aicināts piedalīties. Īpaši aicināti ir inovatori, programmētāji, uzņēmējdarbības pārstāvji un dizaineri. Idejas pieņems četrās kategorijās – “Uzveicam krīzi”, “Sports un inovācijas”, “Sporta infrastruktūra un aprīkojums” un “Sporta dati”. 

“Ideja par sporta hakatona organizēšanu radās jau pirms gada. Iestājoties krīzei, apvērām pasākumu atcelt un palikt mājās, skatoties sporta spēļu atkārtojumus TV. Tomēr gribējās darīt kaut ko lietas labā, redzot ar kādiem izaicinājumiem saskaras Latvijas sporta nozare. Ātri atradās līdzīgi domājoši draugi, paziņas un pēc sarunām ar Latvijas augstskolām un sporta federācijām, arī idejas atbalstītāji,” skaidro “SportHack 2020 Latvija” organizators Kārlis Skuja.

Hakatona laikā dalībniekus konsultēs pieredzējuši mentori, kuri profesionāli strādā dažādās jomās (tehnoloģijas, bizness, dizains utt.). Komandām būs arī iespēja saņemt padomus un palīdzību no dažādu Latvijas sporta jomu ekspertiem un profesionāļiem. 

Vai Tev ir idejas, kā uzlabot sporta pieredzi sportistiem, komandām, organizatoriem vai skatītājiem? Reģistrējies individuāli vai piesaki komandu līdz 15. maijam, un kopā radiet inovatīvas idejas spota nozarei! Pieteikšanās pasākumam no 23. aprīļa līdz 15.maijam – https://windhackers.com/sporthack2020.

Vairāk par pasākumu: https://venta.lv/tiessaistes-hakatona-sporthack-2020-latvija-mekles-risinajumus-sporta-jomas-izaicinajumiem/?fbclid=IwAR2GYYlmB_Z-C0K-Cfklas_DamRcKlBxuPmTNTqccHTZVnbnfXMOxFfugPk