Tokijas Olimpiskās spēles tiek pārceltas uz 2021.gadu

Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs un Japānas premjerministrs Šinzo Abe vienojušies par Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanu uz 2021. gadu.

Olimpiskajām spēlēm gatavojās 10 Ventspils Olimpiskās vienības sportisti – svarcēlāji Rebeka Koha, Ritvars Suharevs, Artūrs Plēsnieks, Vadims Koževņikovs, vieglatlēti Laura Ikauniece, Rolands Štrobinders, Madara Palameika, Arnis Rumbenieks, Ruslans Smolonskis un 3×3 basketbolists Kārlis Lasmanis.


 
Šobrīd konkrēti datumi vēl nav zināmi, taču Starptautiskās olimpiskā komiteja norāda, ka spēles nedrīkst notikt vēlāk par 2021.gada vasaru. Tāpat Starptautiskās olimpiskā komiteja informēja, ka olimpisko spēļu nosaukumā gada skaitlis netiks mainīts.
 
Tokijas olimpiskajām spēlēm bija jāpulcē aptuveni 11 000 dalībnieku. Olimpiādes sākums bija paredzēts 24.jūlijā, bet mēnesi vēlāk noritētu paraolimpiskās spēles.
 
Šī ir pirmā reize, kad olimpiāde tiek apturēta ārpus kara apstākļiem. 1916.gada vasaras spēles tika atceltas Pirmā pasaules kara dēļ, tāpat kā Otrā pasaules kara dēļ vasaras un ziemas spēles 1940. un 1944. gadā.