Turpinās pieteikšanās starptautiskai jauniešu apmaiņas nometnei Igaunijā

Vēl tikai līdz 7. jūnijam 16 līdz 25 gadus veci jaunieši var pieteikties dalībai jauniešu apmaiņā, kas no 25. jūnija līdz 3. jūlijam notiks Igaunijai piederošajā Sāremā salā. Apmaiņas tēma ir radošums un sadarbība.

Jauniešu apmaiņu apmaiņu organizē biedrība “Ventspils Jauniešu dome” kopā ar Igaunijas nevalstisko organizāciju “Triigi Trikirand”. Šī būs jau ceturtā apmaiņa sadarbībā ar igauņu jauniešiem. Iepriekšējo pasākumu tēmas bija mediji un informācija, uzņēmējdarbība, veselīgs un sociāli atbildīgs dzīvesveids.

Biedrības “Ventspils Jauniešu dome” valdes loceklis un projekta vadītājs Kristians Jacevičs stāsta, ka “dalība jauniešu apmaiņā ir lielisks veids kā lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Šādu neformālu pasākumu laikā jaunieši iegūst ļoti daudz jaunas informācijas, kā arī prakstisku un dzīvē noderīgu pieredzi un prasmes, ko skolā vai interešu pulciņos nemāca. Turklāt atvērtā vide ļauj dalībniekiem justies brīvi, kas veicina pašiniciatīvu, drosmi uzstāties un izteikt viedokli, kā arī īsā laikā iemācīties strādāt komandā. Nenoliedzams ieguvums daudziem jauniešiem ir arī iespēja praksē pielietot un uzlabot savas angļu valodas zināšanas.”

Jauniešu apmaiņas programmā paredzētas vairākas neformālas lekcijas ar neformālu lektoru piedalīšanos, darbs un diskusijas grupās. Radošuma un sadarbības tēmas atklāsim ar teātra un mūzikas palīdzību, kā arī kopīgi plānojot, gatavojot un uzstādot vides elementus veselības takai kādā no Kuresāres parkiem. Apmaiņā piedalīsies 36 jaunieši – 18 no Latvijas un 18 no Igaunijas.

Piesakies līdz 7. jūnijam! Pieteikuma anketu un sīkāku informāciju par jauniešu apmaiņu meklē projekta mājaslapā www.balticyouth.eu/lv. Dalība pasākumā ir bez maksas. Nenokavē!

Projekta mājaslapā www.balticyouth.eu/lv atradīsi gan foto un video, gan informāciju par iepriekš notikušajiem pasākumiem.

Jauniešu apmaiņa notiek Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta “Jauniešu iniciatīvas un sadarbība” ietvaros, kas paredz rīkot kopumā četras jauniešu apmaiņas (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru idejas izstrādi un vadību uzņemsies paši jaunieši. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *