14. februārī notiks skolēnu mācību uzņēmumu Valentīna dienas gadatirgus

Piektdien, 14. februārī, no plkst. 16:00 līdz plkst. 19:00 tirdzniecības centra “Tobago” telpās norisināsies Valentīna dienai veltīts Ventspils skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus CITS BAZĀRS.

Gadatirgū savu produkciju piedāvās 28 skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils skolām, Ventspils novada un Rīgas. Apmeklētāji varēs gan iepazīties ar skolēnu veikumu, gan arī novērtēt viņu uzņēmību un motivēt turpmākajam darbam, iegādājoties preces. Piedāvājums būs plašs: rotaslietas, rokdarbi, mīkstās rotaļlietas, suvenīri, interjera un dekora priekšmeti, karameles, trauki,  apsveikuma kartiņas, tūristu lukturīši,  miniatūras terāriji, musli un batoniņi, vannas bumbas, lūpu balzāms un kopšanas līdzekļi, leļļu apģērbs un vēl citi veidi. 

Pilsētas līmeņa tirdziņos skolēni gūst pieredzi, tiekoties ar lielāku pircēju skaitu un redz arī citu uzņēmumu darbošanos. 7. martā daļa no Ventspils uzņēmumiem piedalīsies Pavasara gadatirgū, kas norisināsies Rīgā un kurā pulcēsies ap 300 mācību uzņēmumiem no visas Latvijas.

Skolēnu mācību uzņēmumu programmā Ventspilī piedalās septiņas izglītības iestādes (Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, 2.vidusskola, 4.vidusskola, 6.vidusskola, 2.pamatskola, Pārventas pamatskola, Ventspils Jaunrades nams). Šo uzņēmumus veido un vada paši skolēni ar skolotāja konsultanta palīdzību. Darbojoties mācību uzņēmumā jaunieši iegūst jaunas praktiskas zināšanas un prasmes dažādās jomās – uzņēmējdarbībā, finanšu pratībā, komunikācijā, komandas darbā un citās, kuras nereti netiek apgūtas formālajā izglītībā. Skolēnu mācību uzņēmums mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. Mācību uzņēmumi darbojas “Junior Achievement Latvija” programmas ietvaros.

Ventspilī skolēnu mācību uzņēmumu darbība, tirdziņu organizēšana un citu izglītojošu pasākumu norise jaunajiem uzņēmējiem atbalsta Ventspils pilsētas dome, Ventspils Izglītības pārvalde, Ventspils Jauniešu māja, kā arī izglītības iestādes un mācību uzņēmumu konsultanti. 

Foto no pasākuma: https://www.ventasbalss.lv/foto/2009-skolenu-macibu-uznemumu-gadatirgus