Sācies Ventspils kā Latvijas Jauniešu galvaspilsētas gads 

Ventspils pilsētai 2020. gads iesācies jauniešu zīmē – sākts darbs pie iegūtā Latvijas Jauniešu galvaspilsētas titula ietvaros plānotās pasākumu programmas īstenošanas.

    Kā jau ziņots, Ventspils pilsēta izcīnīja uzvaru Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā konkursā un 2020. gadā ir Latvijas jauniešu galvaspilsēta. Titula ieguvēja paziņošana notika jau 2019. gada 10. augustā, bet ceļojošo kausu Ventspilij decembra beigās nodeva 2019. gada Latvijas Jauniešu galvaspilsētas – Ikšķiles un Olaines novadu apvienības – pārstāvji.

    Lai īstenotu un uzraudzītu titula ietvaros plānoto, pilsētā izveidota darba grupa, kurā pārstāvētas dažādas ar jaunatnes jomu saistītas iestādes un organizācijas – Ventspils pilsētas dome, Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde, Ventspils pilsētas Sporta pārvalde un Sporta skola “Spars”, Ventspils Jauniešu māja, Ventspils Jaunrades nams, Ventspils Mākslas skola, Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Augstskola, Ventspils Tehnikums, Ventspils Kultūras centrs, Kurzemes filharmonija un Ventspils muzeja Amatu māja.

Būtiski, ka darba grupā, pārstāvot pašu jauniešu viedokli, iesaistījušies arī Ventspils Mūzikas vidusskolas, Ventspils skolu Prezidentu kluba, Ventspils Jauniešu domes, Ventspils Jauniešu mājas padomes un Ventspils Augstskolas Studentu padomes pārstāvji.  Vakar, 4. februārī, notika pirmā darba grupas sanāksme, kuras laikā tika pārrunāti šī brīža aktuālākie jautājumi un uzklausīti klātesošo priekšlikumi. 

Sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju Jauniešu galvaspilsētā Ventspilī 2020. gadā plānots pieredzes apmaiņas seminārs darbā ar jaunatni iesaistītajām personām no Latvijas nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām, Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākums un konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” uzvarētāju un nominantu godināšana. Visa gada garumā jaunatnes tēma vīsies cauri arī citiem pasākumiem – gan pilsētas iedzīvotāju jau iemīļotiem, gan vēl nebijušiem.

Tomēr gada laikā tiks strādāts ne tikai pie jaunatnes jomas pasākumu īstenošanas, bet arī pie tādiem aspektiem kā pašvaldības sadarbība ar jauniešiem dažādās jomās, jauniešu līdzdalības veicināšana un aktīva iesaiste brīvprātīgajā darbā.