Aicina pieteikties apmācībām sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai 

Interesenti no visas Latvijas, kam ir sava sociālās uzņēmējdarbības ideja, tiek aicināti pieteikties bezmaksas intensīvo apmācību kursam sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai un īstenošanai, informēja Labklājības ministrijā (LM).

LM sola, ka apmācības būs iespēja īsā laikā dažādu speciālistu vadībā apgūt gan teorētiskas zināšanas, gan praktiskas iemaņas, lai dibinātu savu sociālo uzņēmumu un ideju pārvērstu realitātē.

Apmācību sākumā dalībniekiem tiks skaidrota sociālās uzņēmējdarbības būtība un tiesiskais regulējums Latvijā, kā arī notiks praktiskais darbs, lai izvērtētu savas biznesa idejas atbilstību sociālajai uzņēmējdarbībai. Tālāk tiks sniegtas padziļinātas zināšanas par mārketingu, komunikāciju, uzņēmuma zīmolu un dažādiem attīstības modeļiem. Īpaši vērtīga apmācību daļa būs par grāmatvedību un nodokļiem, kur šie jautājumi tiks aplūkoti ņemot vērā sociālā uzņēmuma specifiku. Apmācību kursa noslēgumā dalībnieki apgūs zināšanas par finanšu vadību un to, kā sagatavot veiksmīgu AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" granta pieprasījuma projektu sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Dalība apmācībās ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Lai kļūtu par apmācību dalībnieku kādā no trim kursiem, līdz norādītajam pieteikšanās datumam jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa, kas pieejama LM sociālā tīkla Facebook lapā, kā arī Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas mājas lapā sua.lv. Visi apmācību kursu dalībnieki saņems elektronisku apstiprinājuma ziņu savā e-pastā nākamajā dienā pēc attiecīgā pieteikšanās termiņa.