Iespēja iepazīt mūzikas valodu no dažādām kultūrām tepat mums blakus

Piektdien, 15.novembrī, plkst. 18:00 Ventspils Jauniešu māja sadarbībā ar Ventspils Mūzikas bibliotēku rīkos pirmo mūzikas un sarunu cikla “Jaunās mājas – Latvija” pasākumu. Tas notiks Ventspils Mūzikas bibliotēkas audiovizuālajā telpā, koncertzāles “Latvija” 2. stāvā.

Mūzikas un sarunu pasākumu cikls kopā aicinās dažādu valstu jauniešus, kuri Latviju dēvē par savām jaunajām mājām. Cikla ietvaros ir paredzēti vairāki pasākumi un mūzikas koncerti, kuros ārzemju brīvprātīgie dalīsies ar saviem stāstiem, viņu valsts tradicionālajiem un mūsdienu mūzikas žanriem.

Pirmajā pasākumā piedalīsies Eiropas brīvprātīgie jaunieši no Portugāles un Itālijas. Stāstnieks no Portugāles iepazīstinās ar tradicionālo portugāļu mūzikas žanru fado, kas ir iekļauts UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā un ir neatņemama portugāļu identitātes sastāvdaļa. Būs iespēja klausīties portugāļu tautas dziesmas, kā arī mūsdienu portugāļu ritmus un populārākos izpildītājus. 

Savukārt stāstnieks no Itālijas iepazīstinās ar tautas dziesmām no dienvidu un ziemeļu Itālijas, kā arī ar reto itāļu animāciju filmu mūzikas žanru, ko komponējusi Cristina D’Avena, un mūsdienu itāļu mūzikas žanru trap.

Mūzikas un stāstu pasākumu cikla “Jaunās mājas – Latvija” sarunas notiks reizi mēnesī Ventspils Mūzikas bibliotēkas audiovizuālajā telpā. Cikla dalībnieki ir dažādu valstu  un vecuma brīvprātīgie, kuri piekrituši dalīties ar savu valstu tradicionālos mūzikas skanējumu un dažādo žanru piedāvājumu.