Ventspils jauniešiem ir iespēja īstenot savas idejas

Viens no svarīgākajiem Ventspils Jauniešu mājas darbības virzieniem ir atbalsts aktīvajiem jauniešiem, kas paši ir gatavi radīt aktivitātes sev un citiem. Ne reizi vien ir dzirdēts, ka jaunieši saka, ka viņiem nav ko darīt, bet cik no viņiem ir gatavi paši kaut ko darīt lietas labā?

Arī šogad ikvienam Ventspils jaunietim ir iespēja mācīties, kā sagatavot projektu pieteikumus un arī īstenot savas uzrakstītās idejas, piesakot tās Ventspils jauniešu iniciatīvu projektu konkursam un iegūt līdz 200 EUR savu ideju realizēšanai.

Ventspils jauniešu iniciatīvu projektu konkurss šādu iespēju sniedz jebkuram 13-30 gadu vecam jaunietim, kurš ir gatavs uzdrošināties realizēt savas idejas. Vienalga vai tie ir netradicionāli sporta treniņi, vai sacensības, apmācības, radošās darbnīcas, iknedēļas filmu vakari vai mini koncerti pilsētas ielās, kaut vai mazais ghetto games festivāls kādā no Ventspils mikrorajoniem, vistrakākās idejas ir īstenojamas, ja pie tām strādā.

Jau 29. oktobrī Ventspils Jauniešu mājā notika projektu rakstīšanas apmācības, kurās ieinteresētajiem jauniešiem bija iespējams uzzināt par projektu konkursa nosacījumiem un projektu iesniegšanas un īstenošanas kārtību, kā arī radīt pirmās idejas un atrast līdzīgi domājošos vienaudžus. Lai projektu rakstīšanas un iesniegšanas process būtu vieglāk saprotams, organizatori izstrādājuši palīgmateriālu “No idejas līdz projektam”, bet sākotnējās idejas formulēšanai tiks izmantota projektu vizītkartes šablons.

Lai varētu gan sekmīgi izstrādāt projekta ideju, gan arī to veiksmīgi īstenot, visiem interesentiem tiek piedāvātas individuālas konsultācijas klātienē pie konkursa koordinatores un konsultantes Helēna Kohas, Ventspils Jauniešu mājā, Kuldīgas ielā 13 vai neklātienes konsultācijas rakstot uz e-pastu [email protected].

Plašāka informācija par projektu konkursu, tā nolikums, veidlapas un iesniegšanas termiņi pieejami Ventspils Jauniešu portālā jauniesi.ventspils.lv sadaļā Iniciatīvu konkurss.