Ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti atzīmēt Lāčplēša dienu 11.novembrī!

Pirmdien, 11. novembrī, ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti atzīmēt Lāčplēša dienu, piedaloties tai veltītajos pasākumos, kuru laikā būs iespēja atcerēties 1919. gada notikumus un godāt latviešu karavīru piemiņu.

  • Plkst. 17.00 laukumā pie Ventspils pilsētas domes (Ventspils Esplanādē)

Ziedu nolikšana un jauno zemessargu uzņemšana.

11. novembra vakarā ikviens tiek aicināts nolikt ziedus pie Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas stēlas, kā arī būt klāt svinīgā jauno zemessargu uzņemšana. Ceremonijas laikā Ventspils pilsētas un Ventspils novada jaunieši – zemessargu kandidāti – tiks ieskaitīti 46. kājnieku bataljona rindās.

  • Plkst. 17.30 no Ventspils Esplanādes līdz Meža kapiem

Lāpu gājiens

Tradicionālais Lāčplēša dienas gājiens sāksies Ventspils Esplanādē un noslēgsies Meža kapos. Ikvienam interesentam ir iespēja tajā piedalīties, tā simboliski pasakoties valsts brīvības cīnītājiem un vairojot kopības sajūtu.

Lāpu gājiena maršruts: Ventspils Esplanāde – Jūras iela – Saules iela – Aizsaules iela – Meža kapi.

  • Plkst. 18.00 Meža kapos pie Baltā krusta

Piemiņas brīdis

Pēc gājiena, turpat Meža kapos, notiks kopīgs piemiņas brīdis ar metāla pūšamo instrumentu ansambļa “Ventspils Brass” piedalīšanos.

  • Plkst. 19:00 Reņķa dārzā

Ugunszīmes “Divas puses” veidošana karavīru piemiņai

Arī šogad folkloras kopa “Laipa” visus ielūdz uz kopīgu ugunszīmes “Divas puses” veidošanu karavīru piemiņai.  Pasākumā tiks pieminēti par dzimtās zemes brīvību kritušie vīri, mierīgā gaisotnē iededzot svecītes un klusā pateicībā izveidojot ugunszīmi.

1919. gada 11. novembrī, tieši pirms 100 gadiem, Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Neatkarīgās Latvijas valsts armija uzvarēja Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu atzīmējam kā Lāčplēša dienu. Tāpēc ikviens ir aicināts piedalīties šiem notikumiem veltītajos pasākumos, iededzot līdzpaņemto lāpu un svecīšu liesmiņas Latvijas brīvības cīnītāju piemiņai, un būt vienotiem savā ticībā latviešu tautas spēkam!