Iejūties skolnieka ādā un piedalies piektajā pasaules diktāta latviešu valodā rakstīšanā!

Sestdien, 9. novembrī, plkst. 12.15 vienlaikus Latvijā un visā pasaulē piekto gadu pēc kārtas norisināsies pasaules diktāts latviešu valodā. Tekstu īpaši šim nolūkam ir radījusi rakstniece Nora Ikstena.

☑️ Lai rakstītu diktātu klātienē kādā no desmit Latvijas pilsētām – Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Rēzeknē,Cēsīs, Jelgavā, Bauskā vai Rīgā aicinām pieteikties šeit: http://raksti.org/pieteikties

Rakstīt diktātu tiešsaistē varēs tepat bez iepriekšējas reģistrācijas. 

Atzīmes netiks liktas, diktātu varēs rakstīt, gan norādot savu vārdu, gan anonīmi, jo iniciatīvas mērķis ir sniegt iespēju ikvienam novērtēt savas zināšanas latviešu valodas pareizrakstībā.

Interesenti, kuri būs rakstījuši diktātu klātienē, ar sava darba kļūdu labojumu varēs iepazīties attiecīgajās norises vietās, savukārt tie, kuri būs uzdevumu pildījuši tiešsaistē, kļūdu labojumu varēs apskatīt savā e-pastā aptuveni mēnesi pēc pasākuma norises.

Diktoru lomu, lasot diktātu klātienē, uzņemsies sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Diktāta atbilstību latviešu valodas normām pārbaudīs un apstiprinās LU HZF Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Andra Kalnača, kā arī Latviešu valodas aģentūra.