Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls jau no 1.oktobra KinoRio

ManhattanShortFilmFestival 2019.gada fināla programmā ir iekļuvušas filmas no Francijas, Irānas, Kanādas, Vācijas, Somijas un ASV. Desmit labākās filmas ir atlasītas no iesūtītajām 1250 filmām no 70 valstīm no visas pasaules.

Žanru dažādība šogad ietver dziļu drāmu, elpu aizraujošu trilleri, lielisku komēdiju, zinātnisko fantastiku ar negaidītiem sižeta pavērsieniem un pat filmu par tik reto sporta tēmu.  Starp finālistēm šogad ir rekordliels filmu skaits, kuru režisores ir sievietes –piecas filmas, tai skaitā filma no Irānas “Auto vadīšanas stundas”, režisore Mazie Riahi.

Tradicionāli, vairākasfestivālafilmasjauirprestižustarptautiskufestivālulaureātes.Filma no Francijas “Neftasfutbolaklubs” par TunisijutikaizrādītastarptautiskajākinofestivālāKlermonferānā, saņemotskatītājubalvu. Šajā pat festivālā ASV filma “Būvgruži” saņēmažūrijasspeciālobalvu.

LīderisstarpvalstīmšogadirLielbritānija – finālāiriekļuvušastrīsbritufilmas, starpkurāmīpašivarizcelt “Šķiršanāslaiks” arTimotijuSpollu, kuru skatītājipazīst no filmām par HarijuPoteru. SavukārtKinolente “Silvija”tikaatzīta par labākofilmu, saņemotLondon Independent Film Awards; un klasiskābritukomēdija “Ģimenesromāns” vēsta par trakulīgasnaktssekām.

Vēlprogrammāredzēsietfilmas: “Malu” (Vācija), “Spēle” (Somija), “Tējasnauda” (Kanāda) un “Pasaulesmalā” (ASV). Visas Mannhattan Short filmasfinālistes automātiski tiek kvalificētas Oskara balvas nominācijai.

Šajā rudenī ikgadējais Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls notiek jau 22.reizi un apvieno 100 000 skatītājus vairāk nekā 400 pilsētās 6 kontinentos. Lai kļūtu par starptautiskās žūrijas locekli un piedalītos gada labākās īsfilmas noteikšanā, nepieciešams vienīgi aizpildīt balsojuma anketu pēc festivāla seansa. Katrs skatītājs saņem anketu, lai nobalsotu par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Rezultāti tiks publicēti  festivāla mājas lapā ManhattanShort.com un https://www.facebook.com/MANHATTAN-SHORT-in-Latvia-330993158440/

Filmas kinoteātri "KinoRio" vari apskatīt 1.10 pl. 18:30, 2.10. pl18:00 3.10. pl.18:30

ManhattanShort 2019.gada programmasfilmas:

  • Neftasfutbolaklubs/ Nefta Football Club (Francija)
  • Būvgruži / Debris (ASV)
  • Auto vadīšanasstundas/ Driving Lessons (Irāna)
  • Tējasnauda/Tipped (Kanāda) 
  • Silvija/Sylvia (Lielbritānija)
  • Spēle / The Match (Somija),
  • Šķiršanāslaiks/ This Time Away (Lielbritānija) 
  • Malu/Malou (Vācija)
  • Ģimenesromāns /A Family Affair (Lielbritānija)
  • Pasaulesmalā /At The End of the World (ASV)