Piedalies radošo darbu konkursā „Jaunieši un atkarības”

Biedrība „Go Beyond” sadarbībā ar laikrakstu „Diena” aicina skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā „Jaunieši un atkarības”.

Jaunieši no 6. līdz 12. klasei ir aicināti rakstīt esejas un miniatūras par to, kā jauniešu dzīves ir saistītas ar atkarībām. Kas vispār ir atkarība un kā tāda rodas? Personīgā vai draugu pieredze, savas pārdomas par sabiedrību un jauniešiem kopumā vai arī fakti un sekas – jebkas, kas jaunietim rūp, iedvesmo vai dara bažīgu! Konkursa mērķis ir mazināt apreibinošu vielu lietošanu jauniešu vidū, sniedzot rīkus skolotājiem darbam klasē un informējot sabiedrību caur jauniešu stāstiem par problēmas apjomu.

Radošos darbus (līdz 400 vārdiem) jaunieši līdz 30.martam ir aicināti elektroniski sūtīt uz info[at]runajotparalkoholu.lv ar norādi „Radošo darbu konkursam”. E-pastā un titullapā jānorāda autora vārds, uzvārds, vecums, tālruņa numurs, e-pasts, skola un klase!

Konkurss notiek divās klašu grupās: 6.-9.klašu un 10.-12..klašu skolēniem no skolām visā Latvijā. Labākie darbi tiks publicēti Dienas medijos. Labāko darbu autori saņems aktīva un veselīga dzīvesveida balvas no „GlaxoSmithKline Latvia” un Siguldas piedzīvojumu parka “Mežakaķis”, šķēršļu parka “Tarzāns”, kā arī papīrmākslas darbnīcas “Viktora vēstules”.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties www.runajotparalkoholu.lv

Par „Runājot par alkoholu”

Metodiskā materiāla „Runājot par alkoholu” mērķis ir veicināt preventīvos pasākumus alkohola jomā dažādās vecuma grupās no 6. līdz 12. klasei.

„Runājot par alkoholu” piedāvā metodes skolotājiem, kā runāt ar skolēniem par vērtībām un izvēles iespējām dažādās jauniešiem raksturīgās situācijās un apstākļos. Uzdevumi, diskusijas un izspēles tieši un netieši saistīti ar atkarībām, galveno uzmanību pievēršot tam, lai jauniešiem iemācītu ietekmēt radušās situācijas, izvēlēties rīkoties atbildīgi un patstāvīgi, nepakļauties sociālajām ietekmēm un vienaudžu spiedienam, kā arī iemācīties pateiktu „nē” alkoholam.

Latvijā metodisko materiālu „Runājot par alkoholu” izplata biedrība „Go Beyond”.

Vairāk informācijas: www.runajotparalkoholu.lv

konkurss