Piesakies dalībai Eiropas Jauniešu parlamenta sesijā Ventspilī

Ja prāto, kā padarīt savu vasaru krāsaināku un piedzīvojumiem bagātāku, ja vēlies iepazīt citas kultūras un cilvēkus gan no Latvijas, gan visas Eiropas, ja gribi uzlabot angļu valodas prasmes un uzzināt daudz ko jaunu par sevi, Eiropu un pasauli mums apkārt – šis ir pasākums tieši tev!

Eiropas Jauniešu parlaments (EJP) ir viena no lielākajām debašu platformām Eiropas jauniešiem, un kopš projekta idejas izveidošanas 1987. gadā jau vairāk nekā 27 000 jauniešu piedalījušies reģionāla, nacionāla un starptautiska mēroga sesijās. Šobrīd Eiropas Jauniešu parlaments ir pārstāvēts 40 valstīs.

Katru gadu EJP Latvija organizē trīs reģionālās sesijas (Kurzemes-Zemgales, Rīgas un Vidzemes-Latgales) un vienu nacionālo konferenci, kura parasti norit vasarā un pulcē vairāk nekā simts dalībnieku no vairākiem Latvijas reģioniem un visas Eiropas, iesaistoties diskusijās par Eiropā aktuālām problēmām. 14 delegāti no Latvijas ik gadu tiek izvirzīti uz divām EJP starptautiskajām konferencēm. EJP Latvijas pasākumos kā delegāti piedalās 9. līdz 12. klašu audzēkņi, savukārt kā pasākumu organizatori, komiteju vadītāji, konferenču žurnālisti, viceprezidenti un prezidenti pasākumos piedalās arī studenti un citi jaunieši līdz 26 gadu vecumam. 

Šogad viena no EJP reģionālajām sesijām no 13. līdz 19. augustam norisināsies Ventspilī. Dalībniekiem tiks nodrošināta ēdināšana, nakšņošana, kā arī visi aktivitātēm nepieciešamie materiāli.

Vairāk par Eiropas Jauniešu parlamentu lasi šeit https://www.tellus.lv/ejp/

Piesakies pasākumam, aizpildot anketu: https://ej.uz/ventspils19