JAUNIETIS – JAUNIETIM: vienaudžu izglītotāji

JAUNUMS VENTSPILĪ!

Biedrība „Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar Ventspils Jaunrades nama jauniešu klubu „Knaģis” martā uzsāk jaunu pasākumu ciklu – vienaudžu izglītotāju programmu "Jaunietis – jaunietim". Programma sniegs iespēju jauniešiem apgūt jaunas metodes un zināšanas, kā arī tiks organizētas apmācības Ventspils skolās, kuru laikā programmas dalībnieki nodos savas iegūtās zināšanas tālāk citiem jauniešiem.

Nereti jauniešu auditorija vairāk uzticas vienaudžu teiktajam un ciena to viedokli vairāk nekā pieaugušo. Tieši tamdēļ šāda programma vajadzīga, lai palielinātu jauniešu informētību un līdzdalību. Ieguvēji būs visi – tie jaunieši, kuri kļūs par izglītotājiem varēs uzlabot savas zināšanas dažādos tematos, attīstīs prasmes prezentēt, runāt auditorijas priekšā, bet pārējie jaunieši, piedaloties vienaudžu rīkotajās apmācībās, iegūs iespēju saņemt zināšanas sev saprotamā un vienkāršā veidā, nebaidoties no iespējama nosodījuma vai citādi jūtoties neērti. Šāda vienaudžu izglītotāju programma būs inovatīva pēc satura, jo vienaudžu izglītotāji šobrīd Latvijā darbojas galvenokārt ar veselības tēmām.

Programmā paredzētas šādas tēmas:

  •  uzņēmējdarbība un radošums,
  •  veselība (t.sk. seksuālā un reproduktīvā veselība, atkarības),
  •  sevis izpratne,
  •  darbs komandās un līderu prasmes.

 

KUR UN KAS NOTIKS?

Lai sagatavotu jauniešus par vienaudžu izglītotājiem, ir paredzētas aktivitātes vairākos posmos. Kā pirmā aktivitāte būs ievadapmācības visiem kopā, lai apgūtu vispārīgos principus, kā strādā vienaudžu izglītotāji, lai gūtu praktiskas iemaņas dažādos komunikācijas veidos un prezentēšanas paņēmienos, kā arī lai uzzinātu par psiholoģiskajiem aspektiem, uzrunājot dažādas jauniešu auditorijas. Šīs ievadapmācības notiks 2 pilnu dienu garumā Ventspils novada viesu namā “Dekšņi” skolas pavasara brīvlaikā no 19. līdz 20. martam un tajās piedalīsies ap 25 jauniešu.

Pēc pirmā posma sekos padziļinātas apmācības vienā no četrām izvēlētajām tematiskajām grupām – tās notiks aprīlī Ventspilī (aptuveni 4 nodarbības). Savukārt rudenī vienaudžu izglītotāji jau dosies pie jauniešiem un organizēs apmācības, daloties savās zināšanās un mudinot jauniešus uzzināt vēl vairāk. Šādās apmācībās plānots iesaistīt vismaz 750 jauniešus.

KĀ PIETEIKTIES?

Lai pieteiktos dalībai vienaudžu izglītotāju programmā "Jaunietis – jaunietim" un jau 19. un 20. martā viesu namā "Dekšņi" piedalītos ievadapmācībās, nepieciešams aizpildīt nelielu testu, ar kura palīdzību varēsi noskaidrot, vai dalība šāda veida vienaudžu izglītotāju programmā Tev ir piemērota. Balstoties uz testa rezultātiem varēsi pieteikt jau savu dalību.

Lai pildītu testu, spied šeit!

Īpaši aicinām pieteikties 10. un 11. klašu skolēnus, 1. un 2. kursa studentus, kā arī profesionālo skolu audzēkņus. Pieteikšanās notiks līdz 14. martam. Nenokavē!

DALĪBA PROGRAMMĀ IR BEZ MAKSAS!

Jaunietis afishaa

Vienaudžu izglītotāju programmas “Jaunietis-jaunietim” izveidi un norisi finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome, kā arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta 2009.–2014. gadam NVO darbības atbalsta programmas ietvaros.